donderdag 17 februari 2011

Ooit gemist? Tip van de week!

Heb je de recentste tips uit de dag- en weekbladpers sneller uit dan verwacht ? Ben je niet noodzakelijk op zoek naar steeds het nieuwste boek? Wil je gewoon op tijd en stond een goed boek lezen ? Dan biedt de rubriek ‘Ooit gemist ?’ het antwoord. We geven je wekelijks twee nieuwe boekentips. Oud of recent, dik of dun, goed of beter, … Zolang ze maar de moeite waard zijn gelezen te worden!

Bezonken rood (1981)
Jeroen Brouwers

Bij de dood van zijn moeder - met wie hij al jaren geen contact meer had - herinnert de schrijver zich weer de gebeurtenissen die tot die verwijdering geleid hebben. In zijn ogen is zijn moeder geheel ontluisterd in het Japanse concentratiekamp Tjideng, waar zij lichamelijk aftakelde, kaal werd geschoren en bovendien voor zijn ogen - hij was vijf jaar - op een gruwelijke manier werd afgetuigd.  Het boek is en eerbetoon voor de moeder die onder de meest gruwelijke omstandigheden - Tjideng had een beruchte sadistische kampcommandant - met veel moed haar kinderen probeerde te beschermen.
 
Op 24 februari 2011 bespreekt de leesclub deze roman.
20u in de mediaruimte van het BICC.




Het diner (2009)
Herman Koch

Dineren is oorlog en dat zullen we weten. In een toprestaurant komen vier mensen samen: de ik-figuur, Paul, een afgekeurd docent, en zijn echtgenote; zijn broer, beoogd minster-president, met ook zijn vrouw. Irritaties hopen zich vanaf het begin in het hoofd van Paul op. Zij gelden zijn broer, maar ook het restaurant. Met de wereld van de haute cuisine wordt meedogenloos afgerekend. De kinderen van de dinergangers hebben een wandaad begaan. Hoe daarmee om te gaan? Hoe ver ga je als ouders in het toedekken van de gruweldaden van kinderen? In agressie is Paul eerder over de schreef gegaan. Is zijn zoon genetisch bepaald? Een verontrustende, maar ook humoristische roman. Stilistisch sterk, een urgent en krachtig boek.
 
Op 31 maart bespreekt de leesclub deze roman.
Om 20u in de mediaruimte van het BICC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten