woensdag 27 juli 2011

Gelezen

Misterioso (Arne Dahl)

Dit boek staat al een tijdje op onze planken. Maar een aanrader voor de liefhebbers van het genre. ik vind het een goed geschreven, boeiende misdaadroman met een mooie, goed uitgewerkte intrige en overtuigende hoofdpersonen. Dit boek is het eerste deel van een (geplande) tiendelige serie maatschappijkritische misdaadromans over de Zweedse inspecteur Paul Hjelm en zijn A-team.
Inhoud van dit boek: In Stockholm worden drie zakenmannen kort na elkaar op precies dezelfde wijze vermoord. Vermoed wordt dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Het A-team, een pas opgerichte speciale politie-eenheid voor moeilijke gevallen, wordt op de zaak gezet. Inspecteur Paul Hjelm (moeizaam huwelijk, twee kinderen) en zijn collega's lichten het leven van de drie zakenmannen grondig door. Wat naar boven komt, is niet allemaal even fraai. Een vierde moord kan niet voorkomen worden, maar dit keer laat de moordenaar wat achter: een opname van Misterioso van jazzmusicus Thelonious Monk. Zal deze opname leiden tot de ontmaskering van de moordenaar? Ontdek het zelf in dit spannende boek.

Reeds verschenen in Nederlandse  vertaling: Kentucky Killer, Schijnoffer, Europa Blues, Bijbelse wateren, Midzomernachtsdroom.

Arne Dahl is het pseudoniem van de Zweedse literatuurwetenschapper Jan Arnald (1963) die ook twee (niet vertaalde) romans onder zijn eigen naam schreef. Meer informatie is, in het Engels, te vinden op www.arnedahl.net.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten