maandag 21 september 2009

Geronimo Stilton op TV

Vanaf vandaag, maandag 21 september, kunnen kinderen elke schooldag op Nickelodeon de avonturen volgen van Geronimo Stilton, de beroemde muis. Net zoals de boeken, draait ook de gloednieuwe animatiereeks rond de persoon van Geronimo Stilton. Samen met zijn naaste familieleden Thea, Klem, Benjamin en een heleboel vrienden raakt Geronimo steeds opnieuw verwikkeld in de meest spannende avonturen.

Geronimo Stilton is geboren in Rokford, de hoofdstad van Muizeneiland. Nadat Geronimo afstudeerde in geschiedenis van de rattenstaart en de filosofie van de snorhaar, nam hij het uitgeversbedrijf van zijn opa over. Met veel succes, want de Stiltongroep maakt de meest verkochte krant van Muizeneiland, genaamd ‘De Wakkere Muis’. Al twintig jaar staat Geronimo aan het hoofd van deze krant en is hij schrijver van vele bestsellers. Vaak gaan de verhalen over de vele avontuurlijke reizen en gevaarlijke speurtochten die Geronimo heeft ondernomen. Meestal wil Geronimo helemaal niet op reis, want hij heeft hoogtevrees, vliegangst en is bang in het donker. Kortom: hij is een angstmuis, maar als het er op aankomt wel een ‘dappere’ angstmuis.

Met deze nieuwe reeks wil Nickelodeon de educatieve waarde van de boeken doortrekken naar televisie. Daarnaast spreekt de serie ook vele ouders aan door het avontuurlijke karakter en de oprechtheid van de verhalen. De universele thema’s als verliefdheid, jaloezie, eerlijkheid en vriendschap beroeren zowel jong als oud.

Geronimo Stilton, vanaf vanddag op Nickelodeon, om 12u30 en 18u50. Kijk ook op de website van Nickelodeon. Natuurlijk vind je ook heel wat boeken van Geronimo Stilton in de bib.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten