donderdag 5 november 2009

Spraakmakers

Niet toevallig staan veel tv programma’s deze dagen in het teken van boeken. Spraakmakers, het interviewprogramma op Canvas, ging op bezoek bij twee literaire boegbeelden.


Afgelopen zondag kon u zien hoe journaliste Annelies Beck op een Iers strand David Mitchell interviewde. Mitchell is amper veertig jaar oud en toch verkoopt hij miljoenen boeken. Vier romans schreef hij tot nu toe: De geestverwantschap, Dertien, DroomNummerNegen, Wolkenatlas. Allemaal stonden ze op de shortlist van de wereldvermaarde Man Booker Prize, de hoogste literaire onderscheiding. Mitchell geldt dan ook als één van de meest invloedrijke auteurs van het moment. A.s. zaterdag wordt het programma op Canvas herhaald om 13.30 uur.

Zondag 8 november kan u het interview zien dat literair journaliste (en mevrouw Helmut Lotti) Jelle Van Riet afnam van de Britse auteur Jonathan Coe. Ze spreekt met hem over zijn werk in zijn stamcafé in London. Coe is bekend van o.a. Het huis van de slaapDe gesloten kring en De regen voor hij valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten