dinsdag 2 maart 2010

Recht op boeken!

Boekenliefhebbers, opgelet! De Jeugdboekenweek, het grootste kinderboekenfestival, komt eraan. Van 13 tot 28 maart zet de bibliotheek de mooiste boeken in de kijker. Dit jaar is het thema “kinderrechten”. En wel hierom. Twintig jaar geleden keurden de Verenigde Naties het Verdrag inzake de Rechten van het Kind goed. Het recht op mooie boeken en verhalen mag dan een luxe lijken, maar dat is het niet. Verhalen kunnen troosten als je leven niet helemaal loopt zoals je wil. Of ze brengen begrip bij voor wie het niet zo goed heeft als jij. Verhalen kunnen zelfs een duwtje geven om onrecht niet zonder meer te aanvaarden en om in actie te komen. Of dat onrecht nu vlakbij gebeurt of ver weg. En daarom zetten de kern van de Jeugdboekenweek op een reuzenspandoek: Recht op boeken!


Voorleeskwartiertje
Kinderen hebben recht op een voorleeskwartiertje! De bib geeft het goede voorbeeld: op dinsdag 23 en donderdag 25 maart om 18u kun je komen luisteren naar de lotgevallen van Findus & Pettson.

De Jeugdboekenweek digitaal
Op de website van de jeugdboekenweek vind je enkele leuke Jeugdboekenweekspelletjes: een leuke citatenquiz, een verbindspel en een hersenbrekende memory. Bovendien vind je er heel wat leuke en spannende boekentips. Surf dus snel naar http://www.jeugdboekenweek.be/.

En tot slot
Om de Jeugdboeknweek op een leuke manier af te sluiten, kan je op zondag 28 maart om 15u ook nog naar de familievoorstelling Findus & Pettson. Meer info over deze voorstelling vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten